• +30 2410 237726

  • Ο Ανελκυστήρας σας αλλάζει επίπεδο!

Eco-Lift οικολογικός Ανελκυστήρας

ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Είναι Ανελκυστήρες ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να έχουν πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα αποτελούν πλέον την κύρια προτεραιότητα, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις. Το ποσό της ενέργειας που χρησιμοποιεί ένας ανελκυστήρας μπορεί να είναι σημαντική στο πλαίσιο της συνολικής χρήσης ενός κτιρίου. (έως και 20% σε ένα τυπικό κτίριο γραφείων).

Για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις και την προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ή να αντικαταστήσουμε τα συστήματα με πιο ενεργειακά αποδοτικές λύσεις – μειώνοντας τόσο τη χρήση της ενέργειας και το κόστος λειτουργίας μακροπρόθεσμα.

Σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες έχουμε έως 50% εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.

Καλύτερη ενεργειακή κλάση έχει ο μηχανικός ανελκυστήρας χωρίς μειωτήρα (gearless).

Eco-Lift οικολογικός Ανελκυστήρας νέες τεχνολογίες:

Κινητήρας gearless με οδήγηση inverter

Ο μηχανικός ανελκυστήρας MRL, συνδυάζει την εξελιγμένη τεχνολογία της μηχανής gearless (χωρίς μειωτήρα στροφών) με οδήγηση inverter, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως 30% από τον συμβατικό μηχανικό ανελκυστήρα και έως 60% λιγότερη ενέργεια από ένα υδραυλικό ανελκυστήρα, καθώς ομαλή και αθόρυβη λειτουργία.

eco-lift οικολογικός ανελκυστήρας
eco-lift οικολογικός ανελκυστήρας

Ανάκτηση ενεργείας κατά την κάθοδο
Όταν ο θάλαμος πηγαίνει κάτω με ένα βαρύ φορτίο, που περιέχει δυναμική ενέργεια. Η αναγεννητική μονάδα ανακτά αυτήν την ενέργεια. Το γεγονός αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με τα συμβατικά σχέδια και έτσι μειώνει επίσης τις εκπομπές CO2 και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Eco – φωτισμός θαλάμου
Μπορείτε να αναβαθμίσετε το φωτισμό θαλάμου ανελκυστήρα να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα φώτα αλογόνου φωτισμού, δηλαδή με LED spot lights. LED φώτα καταναλώνουν 80% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τα φώτα αλογόνου και διάρκεια ζωής μέχρι και 10 φορές περισσότερο.

Κατάσταση αναμονής (standby mode)
Ηλεκτρονικός πίνακας με ειδική λειτουργία standby mode (Τίθενται εκτός λειτουργίας φώτα, display και ο inverter, όταν δεν κινείται ο ανελκυστήρας). Σε ανελκυστήρες σήμερα ο φωτισμός, σηματοδότηση μπορεί να καταναλώσει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και όταν ο ανελκυστήρας δεν κινείται. Όπως και με σχεδόν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ανελκυστήρες καταναλώνουν ρεύμα, ακόμη και όταν δεν είναι σε χρήση. Όταν ένας ανελκυστήρας είναι σε stand-by, εκτιμάται ότι μέχρι το 15% του μέγιστου ρεύματος εξακολουθεί να καταναλώνετε. Ένας ανελκυστήρας με την ειδική λειτουργία standby mode απενεργοποιεί ενεργοβόρα κυκλώματα όταν βρίσκετε σε κατάσταση αναμονής- με αποτέλεσμα τη μείωση της σπατάλης ενέργειας.

Tips

Οι «οικολογικοί» ανελκυστήρες συνοδεύονται από ενεργειακή μελέτη και πιστοποιητικό κατανάλωσης ενέργειας.

Ενεργειακά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε:

  • Ενεργειακή κατανάλωση κατά την μεταφορά Ατόμων
  • Ενεργειακή κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής
  • Ενεργειακή κλάση ανελκυστήρα (A, B)

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +30 2410 237726

Back to top
espa